top of page

Ako správne zadať dopyt na stavbu pece, či krbu.

Ako správne zadať dopyt na stavbu pece, či krbu, aby sme Vám vedeli vypracovať presnú ponuku.



Ako kachliar dostávam množstvo požiadaviek na realizáciu doplnkového kúrenia (krby, pece, sporáky). Ak sú však tieto požiadavky príliš všeobecné, môže sa stať, že ponuka, ktorú vypracujem nebude podľa Vašich predstáv. Rozhodol sa preto pre Vás vytvoriť krátky návod na to, ako správne zadať takýto dopyt či požiadavku na stavbu doplnkového kúrenia.

V nasledujúcich bodoch uvádzam, na čo je dobré sa sústrediť:


1. O aký typ stavby máte záujem.

Toto je pre kachliara základná informácia. Tu je treba špecifikovať či sa bude jednať o krb, pec alebo kuchynský sporák. (V ďalšom článku prinesiem i podrobnejšiu špecifikáciu jednotlivých stavieb).


2. Kde sa stavba nachádza (lokalita).

Lokalita stavby je dôležitá z hľadiska dostupnosti stavby a hlavne prostredia, kde sa bude stavať.

Jedným z faktorov prepočtu výkonu je aj nadmorská výška stavby.


3. Jedná sa o: novostavbu, chalupu, rekonštrukciu

Tu je dobré uviesť spôsob užívania. U novostavby sa asi bude jednať o trvalé bývanie, u chalupy je predpoklad občasného užívania. Pri rekonštrukciách je dôležitá dispozícia priestoru a pri všetkých stavbách komín (jeho priemer a výška a informácia, či sa jedná o komín nový alebo starý).


4. Foto priestoru, kde by mala byť stavba umiestnená

Je veľmi dobré, ak máte odfotený priestor miesta stavby. V prípade, že ho nemáte, stačí i pôdorys miestnosti s umiestnením komína. To kachliarovi pomáha pri zorientovaní sa v dispozícii.


5. Ilustračné foto Vašej predstavy.

Každý sme iný a máme rozdielny vkus. To je prirodzené. Preto radi spoznáme to, čo sa páči Vám a na to nám slúži foto pre ilustráciu. Skrátka, aby sme sa neuberali nesprávnou cestou.

Nazrite do našej galérie stavieb pre inšpiráciu tu.


6. Približná výška investície.

Každý z nás je ochotný do takejto stavby investovať rozdielne prostriedky. Budeme preto radi, ak nám napíšete strop Vašej investície, aby sme sa opäť neuberali nesprávnou cestou.


Tieto body nám slúžia na zorientovanie sa v tom, čo by ste potrebovali, a kde by sa to malo realizovať. Pre nás je to pomôcka v príprave na obhliadku, kde Vám prinesieme základnú ponuku, ktorá sa potom upravuje podľa Vašich predstáv. Ak nám určitá informácia chýba, tak tú si dopĺňame telefonickým kontaktom alebo prostredníctvo emailu. Po obhliadke a osobnom stretnutí Vám vypracujeme grafický návrh a kalkuláciu. Potom je už len na Vás, ako sa rozhodnete.

351 zobrazení
bottom of page