top of page

Farebné prevedenie sporákov

Zdravím Vás priatelia.


Pri svojej práci sa často dostávam na miesta, kde by som inak nezavítal. Od nových domov cez drevenice, či staré chalupy, niekedy i miesta bez elektriky. V starších chalupách sa stretávam so sporákmi, ktoré sú v prevádzke aj viac ako 50 rokov.


V minulosti ich farebné prevedenie nebolo veľmi dôležité. Boli to hlavne stavby, ktoré slúžili na prípravu stravy a primárne teplo. Farby, s ktorými sa u starých sporákov stretávam sú biela, modrá, zelená a hnedá.


Dnes je situácia celkom iná. Tieto stavby, u ktorých je základná funkcia príprava stravy, sú v mnohých prípadoch farebne zakomponované do konceptu daného priestoru, alebo sa jednoducho farebne páčia zákazníkovi.


Aj dnes prevládajú základné farby z minulosti, ale popri nich sa stále viac objavujú farby živé a veselé. Veľmi často sa tieto kombinujú a vytvárajú zaujímavé stavby. Tento farebný trend je evidentný nie len u sporákov, ale aj u pecí, či krbov.


Dnes Vám prinášam jeden takýto farebne kombinovaný sporák s rohovým krbom. Na výber je niekoľko desiatok farieb glazúr, ktoré sa dajú v stavbe kombinovať podľa toho, čo sa Vám páči.






153 zobrazení
bottom of page